Kategorije

Često postavljana pitanja

1. Imate li izložbeni prostor gdje se namještaj može vidjeti uživo?

Specijalizirali smo se isključivo za online prodaju namještaja, stoga nemamo prodajna mjesta niti izložbene salone gdje je moguće vidjeti namještaj prije kupnje. Naša je glavna ideja omogućiti kupcima što jednostavniju i ugodniju kupovinu iz topline vlastitog doma. Plaćanje unaprijed nije potrebno, stoga je sam proces naručivanja bez ikakvih rizika i mogućnosti gubitaka. Namještaj možete pogledati prilikom dostave - ako Vam ne odgovara izgled, boja ili materijal, možete ga odmah vratiti našem dostavljaču bez ikakvog troška. Jedini uvjet za povrat namještaja je da nije prethodno sastavljen. Također, možete nas posjetiti u našem uredu na adresi Prosinačka ulica 3, 10431 Kerestinec (Grad Sveta Nedelja), gdje Vam možemo pokazati uzorke materijala koje imamo i pomoći Vam pri odluci o kupovini.

2. Proizvodite li namještaj?

Ne proizvodimo namještaj. Surađujemo direktno s proizvođačima kako bismo osigurali što jednostavniji transport namještaja i najbolju krajnju cijenu.

3. Mogu li se odabrati i boje koje nisu navedene na vašoj stranici?

Ukoliko postoji opcija za biranje boje, ona će biti navedena na desnoj strani, ispod cijene proizvoda. Ponekad potpuni popis boja i vrsta tapiserija možete pronaći ispod značajki proizvoda. Nemamo mogućnosti mijenjanja boja izvan okvira ponuđenih na našoj stranici.

4. Postoji li mogućnost narudžbe namještaja po mjeri?

Prodajemo isključivo namještaj koji je prethodno definiranih dimenzija od strane proizvođača. Nudimo Vam veliki izbor različitih modela i boja svih vrsta namještaja, stoga ne izrađujemo namještaj po mjeri. Vjerujemo da ćete u našoj ponudi pronaći ono što Vam odgovara. Stojimo Vam na raspolaganju za sva eventualna pitanja.

5. Mogu li se mijenjati kuhinjski setovi?

Možemo mijenjati isključivo setove koje smo sami složili. Standardne kuhinjske setove koji su prethodno definirani od strane proizvođača nismo u mogućnosti mijenjati. Moguće je naručiti kuhinjski set i izbaciti određeni element prilikom postavljanja. Isto je u većini slučajeva jeftinije nego kupnja samostalnih elemenata. Također, gotovo je uvijek moguće dodati pojedini element postojećem setu. Tu smo da Vam pomognemo s odabirom :)

6. Jesu li dijelovi za postavljanje namještaja na zid uključeni u cijenu?

Ne, navedeni dijelovi obično nisu uključeni u cijenu. Proizvođači nisu u mogućnosti predvidjeti vrstu zida na koji ćete postaviti namještaj, stoga dijelovi za montiranje na zid nisu uključeni u cijenu te ih je potrebno kupiti odvojeno.

7. Radite li kuhinje po mjeri?

Možemo Vam napraviti prijedlog za kuhinju po mjeri od pojedinačnih elemenata koje imamo u prodaji. Sve što trebate napraviti je poslati nam e-mail s točnim mjerama kuhinje i planom na [email protected]. Također, bilo bi dobro da nam pošaljete i model kuhinje, te boju koju želite. Što više informacija, to bolje :)

8. Kolika je cijena namještaja?

Cijene svih proizvoda izražene su za svaki pojedinačni proizvod. Ukoliko postoje opcije koje možete dodati u narudžbu (dodatne police, usporivači ladica i slično), cijena će se automatski izmijeniti prilikom odabira željene opcije. U cijene je uključen PDV, a dostava je besplatna diljem Hrvatske do najbliže pristupne točke na kojoj je moguć istovar.

9. Koji je rok za dostavu?

Ispod fotografije svakog pojedinačnog proizvoda, u značajkama proizvoda, navedeno je prosječno vrijeme dostave u radnim danima. Navedeno vrijeme ne predstavlja krajnji rok, već očekivano vrijeme potrebno za izradu i dostavu. Prosječno je vrijeme dostave definirano od strane proizvođača, pa varira od proizvoda do proizvoda. Također, prosjek je naveden u radnim danima, pa je potrebno uračunati i neradne dane te uzeti u obzir udaljenost mjesta u koje dostavljamo. Moguće su varijacije očekivanog vremena s obzirom na to da isto u potpunosti ovisi o proizvođačima.

10. Dobivamo li garanciju na namještaj?

Uz svaki proizvod dobivate 24 mjeseca garancije. U slučaju bilo kakvih proizvodnih ili dostavnih nedostataka, zahtjev za reklamaciju proizvoda u najkraćem mogućem periodu šaljemo proizvođaču (navedeno ne vrijedi za proizvode s outleta).

11. Što znači da imam pravo na povrat robe unutar 365 dana?

Povrat robe moguće je zatražiti unutar 365 dana ako namještaj nije prethodno sastavljen te je u originalnom pakiranju.

12. Koja je razlika između prava povrata robe unutar 365 dana i povrata u roku od 14 dana od dostave kupljenog proizvoda?

Imate pravo u roku od 14 dana od dana dostave proizvoda kupljenog na daljinu jednostrano raskinuti ugovor bez navođenja razloga. Sve detalje i upute možete pročitati na sljedećoj poveznici: https://www.namjestaj.hr/prigovori-jamstvo-i-povrat-robe.html.

Povrat robe moguće je zatražiti unutar 365 dana ako namještaj nije prethodno sastavljen te je u originalnom pakiranju.

13. Na koje je sve načine moguće platiti?

Nudimo nekoliko vrsta plaćanja: bankovni prijenos prije dostave, jednokratno plaćanje karticom online prilikom slanja narudžbe, gotovina i kartica prilikom dostave. Plaćanje unaprijed nije potrebno. Ukoliko se odlučite platiti bankovnim prijenosom prije dostave, šaljemo Vam podatke za uplatu na Vašu e-mail adresu. Uplatu je potrebno izvršiti minimalno 2 dana prije dostave (na dan dostave moramo imati potvrdu da je iznos u potpunosti uplaćen). Ukoliko se odlučite za plaćanje bankovnim prijenosom, po uplati punog iznosa na račun, e-mailom ćete dobiti potvrdu o zaprimljenoj uplati. Račun dobivate s garancijom i dostavnicom u trenutku preuzimanja robe.

Naš vozač ima POS uređaj kojim vrši kartično plaćanje u trenutku dostave. Sve kartice primamo jednokratno, a od obročnog plaćanja nudimo mogućnost plaćanja:

  • - Diners kreditnom karticom od 2-12 rata beskamatno;
  • - Maestro, MasterCard, Visa i Visa Electron debitnim karticama Erste banke, Kent banke, Slatinske banke, Sberbanke, Istarske kreditne banke i Agram banke (ukoliko imate aktiviranu MBPlus uslugu za obročno plaćanje navedenim karticama) od 2-12 rata beskamatno;
  • - PBZ Visa Inspire/Maestro debitnim karticama od 2-12 rata beskamatno;
  • - PBZ Visa Premium kreditnim karticama od 2-6 rata beskamatno;
  • - Kreditnim i debitnim Mastercard, Maestro, Visa i Vpay karticama Zagrebačke banke od 2-12 rata beskamatno.

Obročno plaćanje moguće je isključivo za iznose veće od 100 € (753.84 kn).

Sve cijene na našoj stranici izražene su s uračunatim PDV-om i iste su za sve vrste plaćanja.

14. Je li dostava besplatna?

Dostava do krajnje točke dostupne dostavnom vozilu: BESPLATNA

Unos namještaja u kuću/zgradu: 15 € (112.97 kn)

*Sve proizvode dostavljamo našom vlastitom dostavnom službom diljem Hrvatske. Dostava na kopno i otoke povezane mostom je besplatna, a naknada za dostavu na Rab, Cres, Lošinj, Hvar, Brač i Korčulu iznosi 20 € (150.69 kn). Za sve ostale otoke moguća je dostava u trajektnu luku ili najbližu točku na kopnu.

15. Kako da izvršim narudžbu?

Narudžbu možete izvršiti putem naše web stranice, e-mailom na: [email protected] (u e-mailu je potrebno navesti puno ime i prezime, adresu za dostavu i poštanski broj, kontakt broj telefona, preferiranu vrstu plaćanja, točan popis proizvoda i opcija koje imaju), te pozivom na broj: 01 8000 383.

16. Gdje mogu dobiti informacije o statusu narudžbe?

Status svoje narudžbe možete provjeriti na sljedećoj poveznici: https://www.namjestaj.hr/status-narudzbe/.

Možete nas i kontaktirati na broj: 01 8000 383 ili putem e-maila na [email protected] s brojem Vaše narudžbe.

17. Mogu li zatražiti R1 račun?

Moguće je zatražiti R1 račun, ali isto je potrebno napraviti barem jedan dan prije dostave.

18. Kako mogu otkazati narudžbu?

Narudžbu možete otkazati pozivom na broj 01 8000 383 ili putem e-maila [email protected].

19. U koje doba dana mogu očekivati dostavu?

Narudžbe uvijek pokušavamo dostaviti u terminima koji Vama odgovaraju, ali nismo u mogućnosti garantirati da će dostava biti u točno određeno doba dana. Kontaktiramo Vas dan prije dostave kako bismo Vas informirali o okvirnom terminu dostave. Također, dostavljač će Vas još kontaktirati barem 20 minuta prije dolaska na Vašu adresu.

20. Hoće li dostavljač unijeti moju narudžbu u stan/kuću?

Dostavljač će unijeti narudžbu u stan ili kuću ako ste prilikom narudžbe označili opciju usluge unosa robe. U suprotnom, vozač je dužan robu ispostaviti do krajnje točke dostupne dostavnom vozilu. Za veće komade namještaja (kao što su kutne garniture i sofe), dostavljač će trebati Vašu pomoć prilikom unosa, budući da su isti preteški za jednu osobu. U tom slučaju Vas molimo da pronađete barem još jednu osobu koja može pomoći dostavljaču pri unosu namještaja u kuću ili stan.

21. Što napraviti ako zaprimimo namještaj s oštećenjem ili greškom?

Ako zaprimite narudžbu koja sadrži oštećen namještaj ili namještaj kojemu nedostaju dijelovi, kontaktirajte nas na broj 01 8000 383 ili na e-mail adresu [email protected]. Bilo bi dobro zapisati o kojem je dijelu namještaja riječ te navedene informacije sa slikom oštećenja proslijediti na našu e-mail adresu. Slike ćemo poslati proizvođaču kako bismo mogli naručiti zamjenske dijelove. Proizvođač je dužan isporučiti zamjenske dijelove u roku od 15 do 45 radnih dana od trenutka zaprimanja reklamacije.

21. Možemo li vratiti narudžbu?

Ukoliko želite izvršiti povrat robe, isto nam možete javiti na broj 01 8000 383 ili putem e-maila [email protected]. Povrat robe bez posebnog razloga može se izvršiti ukoliko namještaj nije prethodno sastavljen te je u originalnom pakiranju. Povrat robe bit će izvršen u roku od 15 do 20 radnih dana. Novac ćemo Vam uplatiti tijekom sljedećih nekoliko dana na Vaš račun putem bankovnog transfera.