Kategorije

UVJETI PRODAJE I OPĆI UVJETI

1.1. Ovime se određuju uvjeti i odredbe korištenja internetske stranice trgovačkog društva FURNITURE1 d.o.o. te uvjeti kupovine proizvoda i usluga na daljinu.

1.2. Općim uvjetima uređuje se odnos između Kupca i Prodavatelja – trgovačkog društva FURNITURE1 d.o.o. vezano uz sva pitanja važna za sklapanje ugovora o kupoprodaji putem Internet trgovine objavljene na Internet stranici Prodavatelja https://www.namjestaj.hr/.

1.3. Na uvjete prodaje primjenjuju se važeći Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali primjenjivi propisi Republike Hrvatske.

1.4. Slijedite upute online kupnje i koristite našu uslugu samo u slučaju ako se slažete sa svakom izjavom o prodaji i načinu uporabe.

1.5. Ovi uvjeti reguliraju Vaše korištenje web stranice. Molimo da pažljivo pročitate te uvjete i budite sigurni da ih razumijete prije nego što se odlučite naručiti sa web stranice. Prije nego što naručite, bit ćete upitani slažete li se s uvjetima korištenja. Ako se ne slažete, nećete biti u mogućnosti naručiti proizvode s web stranice.

1.6. Ukoliko želite kontaktirati našu službu za korisnike, pošaljite nam e-mail na [email protected] ili nas nazovite na broj 01 8000 383.

1.7. Podaci naše tvrtke:

 • Furniture1 d.o.o.
 • Matični broj: 080994441
 • OIB: HR33412662987
 • Adresa sjedišta: Prosinačka ulica 3, 10431 Kerestinec (Grad Sveta Nedelja)
 • E-mail adresa: [email protected]
 • URL trgovine: http://www.namjestaj.hr/

 

Izjava o privatnosti

2.1. Vaša nam je privatnost od velike važnosti. Držimo se triju najbitnijih principa:

2.2. Nećemo Vas tražiti informaciju ukoliko uistinu ne postoji potreba za istom.

2.3. Vaše osobne podatke nećemo prodavati niti dijeliti trećim stranama osim u slučaju zakonskih obaveza, za potrebe poboljšanja naših proizvoda ili zaštite vlastitih prava.

2.4. Nećemo spremati osobne informacije osim u slučaju postojanja potrebe zbog trenutnih operacija na našem serveru.

 

Posjetitelji stranice

3.1. Kao i većina web stranica, Namjestaj.hr sakuplja i koristi informacije poput vrste preglednika, preferiranog jezika, posjećenih stranica, datuma i vremena posjećivanja stranice u svrhu boljeg razumijevanja interesa posjetitelja stranice Namjestaj.hr i načina na koji se ista pretražuje i koristi.

 

Zaštita osobnih informacija

4.1. Namjestaj.hr dopušta pristup potencijalno osobnim i osobnim informacijama posjetitelja isključivo svojim zaposlenicima, izvođačima radova i povezanim organizacijama:

4.1.1. Kojima su iste potrebne kako bi omogućile procese na stranici Namjestaj.hr ili kako bi omogućile usluge na Namjestaj.hr stranici.

4.1.2. Koje su pristale ne otkrivati iste trećim stranama. Dio zaposlenika, izvođača radova i povezanih organizacija mogu biti locirani izvan Vaše zemlje. Koristeći stranicu Namjestaj.hr, pristajete na dijeljenje informacija s navedenim stranama.

4.1.3. Kako bi se procijenila kvaliteta proizvoda kojeg Kupac naručuje, Kupac se može kontaktirati putem e-pošte nakon dostavljene narudžbe. Kupca se moli da ostavi komentar i ocijeni kupljeni proizvod. U tu svrhu e-pošta Kupca može se proslijediti trećim stranama. Za Furniture1 ovu uslugu pruža TestFreaks AB, Norrtullsgatan 6, 113 29 Stockholm, Švedska.

4.1.4. Nakon što se posjetitelji pretplate na newsletter Furniture1 i daju adresu svoje e pošte, ona se može proslijediti trećim stranama. Uslugu slanja biltena za Furniture1 pruža UAB MailerLite, Jono Basanavičiaus str. 15, LT-03108 Vilnius, Litva.

4.2. Namjestaj.hr neće otkrivati, iznajmljivati niti prodavati potencijalno osobne i osobne informacije trećim stranama, osim u slučaju da je u pitanju sudski poziv, sudski nalog ili druga vrsta zahtjeva zakonodavnih službi ili u slučaju da Namjestaj.hr vjeruje da postoji opravdana potreba zaštite autorskih ili drugih prava tvrtke Namjestaj.hr, trećih strana ili javnosti općenito. Ukoliko ste registrirani korisnik Namjestaj.hr i unijeli ste svoju mail adresu, Namjestaj.hr može povremeno slati e-mail s novostima, tražiti povratne informacije ili slati ponude kako bismo Vas informirali o novostima na Namjestaj.hr stranici i našim proizvodima. Očekujemo da će ovakvi e-mailovi biti svedeni na minimum. Ako nam pošaljete mail (bilo kakve povratne informacije mailom ili mail našoj korisničkoj podršci), zadržavamo pravo objaviti isti u svrhu razjašnjavanja ili odgovora na Vaš upit ili u svrhu pomaganja drugim klijentima. Namjestaj.hr poduzima sve moguće mjere u svrhu zaštite od neautoriziranog pristupa, korištenja, promjene ili uništavanja potencijalno osobnih i osobnih informacija.

 

Kako štitimo Vaše podatke?

5.1. Implementirali smo niz sigurnosnih mjera u svrhu zaštite Vaših osobnih informacija prilikom slanja narudžbe ili pristupa Vašim osobnim informacijama.

5.2. Nudimo korištenje sigurnog servera. Sve osjetljive informacije koje su nam prenesene putem Secure Socket Layer (SSL) protokola te zatim kodirane u našu bazu naplate dostupne su isključivo autoriziranim osobama s posebnim pravima za pristup takvim sustavima i obavezni su iste informacije držati tajnima.

 

Korištenje podataka

6.1. Prikupljene podatke koristimo na sljedeće načine:

6.1.1. Povremeno slanje naših novosti i promocija.

6.1.2. Kako bismo osigurali što efikasniji rad stranice za Vas i Vaše računalo.

6.1.3. Kako bismo Vam osigurali informacije, proizvode i servise koje zatražite od nas ili za koje smatramo da bi Vas mogli zanimati ukoliko ste pristali da Vas o istom kontaktiramo.

6.1.4. Kako bismo izvršili bilo kakvu obavezu različiih ugovora u koje smo stupili s Vama.

6.1.5. Kako bismo Vam omogućili sudjelovanje u interaktivnim značajkama naše usluge koje ste odabrali koristiti.

6.1.6. Kako bismo Vas obavijestili o promjenama u našoj usluzi.

6.2. Kao što je navedeno u nastavku, trenutno nemamo namjeru dijeliti Vaše informacije s trećim stranama, ali ako isto napravimo u budućnosti, bit ćete obaviješteni o istome i dobit ćete mogućnost odjaviti se s mailing liste treće strane.

 

Adrese i kolačići

7.1. Postoji mogućnost sakupljanja informacija o Vašem računalu, uključujući IP adresu, operativni sustav, vrstu preglednika zbog administracije sustava i izrade izvješća za oglašavanje. Navedeni su statistički podaci o načinu korištenja preglednika te ne odaju nikakve privatne informacije.

7.2. Iz istog razloga, sakupljamo informacije i o općenitom korištenju interneta koristeći kolačiće koji se skladište na tvrdom disku Vašeg računala. Kolačići sadrže informacije koje su prenesene s tvrdog diska Vašeg računala. Pomažu nam u unaprijeđenju naše stranice i isporuci kvalitetnije usluge. Omogućuju nam:

7.2.1. Procjena publike i uzoraka korištenja.

7.2.2. Skladištenje informacija o Vašim preferencijama te individualnoj prilagodbi naše stranice Vašim osobnim interesima.

7.2.3. Kako bi Vam ubrzali pretraživanje.

7.2.4 Radi prepozavanja povratka na našu stranicu.

7.3. Sljedeće vrste kolačića mogu se koristiti tijekom Vaše posjete:

7.3.1. Sesijski kolačići koji se brišu nakon svake posjete.

7.3.2. Stalni kolačići koji vrijede tijekom korištenja stranice i koriste se kako bi izbjegli potrebu detektiranja Vaše zemlje na početku svakog pregledavanja.

7.3.3. E-mail kolačići koje na Vašem računalu postavlja e-mail koji ste zaprimili od nas, a pristupa im naša stranici u trenutku posjete i korištenja naše stranice.

7.3.4. Kolačići trećih strana koje koriste naši partneri kako bi nam pomogli izmjeriti broj posjetitelja stranice i pomoći pri oglašavanju.

7.4. Možete zabraniti korištenje kolačića u bilo kojem trenu aktivacijom postavke koja će Vam omogućiti odbijanje postavki kolačića. Ukoliko odaberete ovu opciju, nećete biti u mogućnosti koristiti određene dijelove naše stranice. Ukoliko niste odabrali opciju da Vaš preglednik odbija prikupljanje kolačića, naš će sustav iste prikupljati kada se ulogirate na našu stranicu. Ukoliko nastavite koristiti stranicu bez blokiranja iste opcije, pristajete na korištenje kolačića na našoj stranici.

7.5. Glavne vrste kolačića korištene na našoj stranici:


Ime kolačića

Radno vrijeme

Za što se koristi

sid_customer

2 tjedna 

Ovaj je kolačić neophodan kako bi naša stranica funkcionirala ispravno. Koristi se kada klijent dodaje proizvod u košaricu. Ovaj Vam kolačić omogućuje da izvršite narudžbu na stranici Namjestaj.hr.

PHPSESSID

Dok se preglednik ne zatvori

Kolačić je potreban kako bi stranica funkcionirala ispravno.

_utma

2 godine

Čuva informacija o broju posjeta od prvog do zadnjeg. 

_utmb

30 minuta

Čuva informaciju o vremenu kada je klijent pristupio stranici.

_utmc

Do kraja sesije

Čuva informaciju o vremenu kada je klijent napustion stranicu. Nakon 30 minuta, ako se korisnik ne vrati na stranicu, kolačić se automatski prestaje koristiti.

_utmz

6 mjeseci

Čuva informaciju odakle je korisnik preusmjeren na našu web stranicu, koji je pretraživač korišten, koji link je odabran, koje su ključne riječi korištene i iz koje zemlje je posjetitelj stranice.

7.6. Uklanjanje pohranjenih kolačića za:

 

Uvjeti korištenja, obavijesti i revizije

8.1. U slučaju bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi privatnosti na stranici Namjestaj.hr, molimo Vas da nas kontaktirate s detaljnim opisom, a potom ćemo pokušati riješiti poteškoću u što kraćem roku.

8.2. Naš se posao konstantno mijenja, te se sukladno tome mogu mijenjati i uvjeti zaštite podataka, uvjeti korištenja, te prodaje. Poželjno je provjeriti moguće promjene s vremena na vrijeme. Ukoliko nije drugačije navedeno, ne mijenjamo naša pravila i običaje na štetu privatnosti korisnika prikupljenih informacija bez prethodnog traženja na pristanak afektiranih istim promjenama.

 

Pravila biltena

Kada se pretplatite na naš newsletter, mi, Namjestaj.hr, dodajemo Vašu e-mail adresu na našu pretplatničku listu. Dok god je Vaša adresa na našoj listi pretplatnika, znamo da Vam možemo slati e-mailove s porukama. U svakom trenutku možete otkazati svoju pretplatu klikom na poveznicu „Otkaži pretplatu” u e-mailu koji ste zaprimili ili slanjem poruke na e-mail adresu [email protected]. Postoji mogućnost da e-mailove šaljemo i putem treće osobe, konkretno sustava koji olakšava uslugu. Imajte na umu da su mailing liste neovisne jedna od druge. Ako odlučite otkazati pretplatu na naš newsletter, još uvijek ćete dobivati poruke vezane uz Vaš osobni profil (informacije o statusu narudžbe, e-mailove vezane uz promjene lozinke i slično). Ako odlučite kako više ne želite koristiti usluge našeg web-shopa te ako biste željeli da Vaše osobne podatke uklonimo iz naše baze podataka (odnosno ako biste željeli zaprimiti sve osobne podatke iz naše baze povezane s Vašim osobnim profilom), slobodno nam pošaljite poruku na [email protected]. Ako mislite da su Vaši osobni podaci korišteni na Vama neprihvatljiv način, imate pravo obratiti se nadležnoj instituciji. Europski pravilnik o zaštiti osobnih podataka obvezuje nas da Vam ukažemo na Vaša prava vezana uz zaštitu osobnih podataka - nije nam namjera koristiti ih za svrhu koja bi bila protivna Vašim osobnim pravima.

 

Narudžba

9.1. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba.

9.2. Narudžba se može izvršiti elektronski (putem web stranice, e-maila [email protected]) i telefonski (pozivom na broj 01 8000 383).

Elektronsko naručivanje putem web stranice: Kupac može iz dijela asortimana Prodavatelja, objavljenog na Internet stranici https://www.namjestaj.hr/ izabrati jedan ili više proizvoda za čiju kupnju je zainteresiran te klikom na gumb "dodaj u košaricu" dodati proizvode u svoju košaricu. Proizvode mogu naručiti registrirani i neregistrirani kupci. Registracija se vrši na način da se kreira korisnički račun, pri čemu je registracija besplatna. Prilikom registracije Kupac mora kreirati korisničko ime i lozinku. Kupac je odgovoran za sve radnje i narudžbe izvršene pod njegovim korisničkim imenom. Prije zaključivanja kupovine Kupac može promijeniti proizvod ili dodati još proizvoda u košaricu. Registrirani i neregistrirani Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i/ili kupovine. Kada Kupac klikne na gumb "Naručiti" Kupac daje neopozivu ponudu Prodavatelju za kupnju jednog ili više proizvoda. Kupnja ne može biti realizirana ako Kupac nije prihvatio Uvjete prodaje i opće uvjete.

Elektronsko naručivanje putem e-maila: Kupac može iz dijela asortimana Prodavatelja, objavljenog na Internet stranici https://www.namjestaj.hr/ izabrati jedan ili više proizvoda za čiju kupnju je zainteresiran te ih zajedno s podacima za dostavu poslati na našu e-mail adresu [email protected]. Prije zaključivanja kupovine Kupac može promijeniti proizvod ili dodati još proizvoda u narudžbu. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost poslanih podataka prilikom kupovine. Kada Kupac potvrdi narudžbu putem e-maila, Kupac daje neopozivu ponudu Prodavatelju za kupnju jednog ili više proizvoda. Kupnja ne može biti realizirana ako Kupac nije prihvatio Uvjete prodaje i opće uvjete.

Telefonsko naručivanje: Kupac može iz dijela asortimana Prodavatelja, objavljenog na Internet stranici https://www.namjestaj.hr/ izabrati jedan ili više proizvoda za čiju kupnju je zainteresiran te ih zajedno s podacima za dostavu navesti našem agentu prilikom telefonskog poziva na broj 01 8000 383. Prije zaključivanja kupovine Kupac može promijeniti proizvod ili dodati još proizvoda u narudžbu. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost navedenih podataka prilikom kupovine. Kada Kupac potvrdi narudžbu putem telefonskog poziva, Kupac daje neopozivu ponudu Prodavatelju za kupnju jednog ili više proizvoda. Kupnja ne može biti realizirana ako Kupac nije prihvatio Uvjete prodaje i opće uvjete.

9.3. Narudžba se smatra potvrđenom i valjanom u trenutku kada Kupac zaključi narudžbu s klikom na gumb „Naručiti“ (ili potvrdom navedenih prozvoda koje je naručio putem e-maila ili telefonskog poziva) i istovremeno na mail dobije potvrdni e-mail da je Prodavatelj zaprimio narudžbu.

9.4. Potvrda o primitku narudžbe Kupca, koju Kupac nakon naručivanja proizvoda putem Internet stranice https://www.namjestaj.hr/, e-maila [email protected] ili poziva na broj 01 8000 383 zaprima putem maila ne predstavlja prihvat narudžbe od strane Prodavatelja.

9.5. Prihvat narudžbe od strane Prodavatelja uslijedit će kada Kupac zaprimi e-mail u kojem je navedeno da je narudžba provedena.

9.6. Osobni podaci Kupca koji se obrađuju u svrhu izvršenja narudžbe su: Ime i prezime, adresa dostave, e-mail adresa, kontakt telefon. Više pročitajte u Izjavi o privatnosti.

 

Cijena

10.1. Cijene su istaknute u hrvatskim kunama (HRK) i eurima (EUR) prema obvezi dvojnog iskazivanja cijena u procesu uvođenja eura kao sredstva plaćanja u Republici Hrvatskoj. Sve cijene u eurima izračunate su prema pravilima preračunavanja po fiksnom tečaju konverzije 1,00 HRK=7,53450 EUR. Cijene uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV), no cijene proizvoda ne uključuju troškove dostave i troškove unosa namještaja u prostor.

10.2. Proizvodi se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja i objavljenim na internetskim stranicama, odnosno, cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku plaćanja.

10.3. U slučaju da se cijena proizvoda promijeni za vrijeme obrade narudžbe, ili cijena na internetskim stranicama iz bilo kojeg drugog razloga ne bude odgovarala stvarnoj cijeni proizvoda ili usluge, netočna cijena neće se primjenjivati na kupnju i Prodavatelj će u tom slučaju u najkraćem roku kontaktirati Kupca. U tom slučaju Kupac može odustati od kupovine ili prihvatiti novu, promijenjenu cijenu.

 

Proizvodi

11.1. Iako se trudimo osigurati da su prikaz i opis proizvoda na web stranici točni, imajte na umu da ne možemo garantirati da zaslon Vašeg računala točno odražava stvarnu boju proizvoda. Slike proizvoda na web stranici služe samo za ilustrativne svrhe, a svi proizvodi koje ste naručili se malo mogu razlikovati od te slike.

11.2. Proizvodi koji se sastoje ili sadrže dijelove prirodnih materijala također mogu imati prirodne varijacije te izgled proizvoda može varirati između proizvodne serije.

11.3. Karakteristike svakog proizvoda koji se prodaje naznačene su na stranici s opisom svakog proizvoda.

11.4. UPOZORENJE: Opasnost od gušenja - Neki od naših proizvoda sadrže male, odvojive dijelove koji nisu prikladni za djecu mlađu od 3 godine. Neki proizvodi se dostavljaju u plastičnoj ambalaži i ne smiju ostati s djecom koja nisu pod nadzorom. Mlađa djeca ne smiju biti prisutna tijekom procesa montaže zbog sigurnosnih razloga.

11.5. Prodavatelj zadržava pravo postavljanja zahtjeva za minimalnu vrijednost narudžbe pri kojoj će narudžba biti obrađena i ispunjena. Ako se navedeno primjenjuje, jasno će biti prikazano na stranici i prilikom naplate narudžbe.

11.6. Ako nismo u mogućnosti isporučiti proizvod, na primjer, jer proizvod nemamo na zalihi, ili više nije dostupan, ili zbog pogreške u cijeni na web stranici, u najkraćem mogućem roku ćemo Vas obavijestiti putem e-maila.
Ako se to dogodi prije nego što smo primili uplatu i poslali Vam potvrdu narudžbe, nećemo obraditi taj dio narudžbe. Ako ste već platili i mi smo Vam poslali potvrdu narudžbe za taj proizvod, izvršit ćemo Vam povrat novca u punom iznosu, uključujući sve troškove dostave plaćene za ovaj proizvod i sve razumne troškove koji nastanu pri njegovom povratku nama u najkraćem mogućem roku.

 

Naše pravo na promjenu tih uvjeta

12.1. Naša web stranica je namijenjena samo za prodaju potrošačima. Kao potrošač, imate zakonsko pravo otkazati narudžbu u bilo koje vrijeme prije primanja potvrde o narudžbi ili u roku od 365 dana od dana kada Vam je proizvod (i) isporučen. To znači da, ako se predomislite ili iz nekog drugog razloga ne želite primiti ili sačuvati proizvod (e), možete vratiti proizvod (e) u roku od 365 dana od dana dostave i primit ćete naknadu ako:

12.1.1. Namještaj nije sastavljen.

12.1.2. Niste pokušali sastaviti namještaj.

12.2. Sve naljepnice/oznake na vraćenom paketu moraju biti netaknute.

12.3. Budući da ste potrošač, mi smo pod pravnom obvezom pružiti ponudu proizvoda koji su u skladu s tim uvjetima i odredbama. Kao potrošač imate zakonska prava u vezi s proizvodima koji su nepravilni ili nisu kao što je opisano. Ta zakonska prava ne utječu na Vaše pravo na povratak i naknadu ili bilo što drugo u tim uvjetima.

 

Dostava

13.1. Kada su sve narudžbe proizvoda, koje Vam namjeravamo poslati na mjestu, nazvati ćemo Vas dan prije dostave da vas informiramo o predstojećem dolasku. Vrijeme dostave se može razlikovati ovisno o dostupnosti dobavljača i prikaza rokova isporuke, može biti predmet poštanskih kašnjenja ili događaja izvan naše kontrole, za koje nismo odgovorni.

13.2. Prodavatelj će nastojati isporučiti proizvode u jednoj dostavi. Ako narudžba Kupca sadrži više proizvoda, a neki od njih nisu na zalihi ili imaju duže vrijeme isporuke, Prodavatelj može poslati proizvode u nekoliko isporuka bez dodatnih troškova.

13.3. Dostavu vrši Prodavatelj ili treća osoba koju je ovlastio Prodavatelj.

13.4. Sve informacije o dostavi dostupne su na sljedećoj poveznici: https://www.namjestaj.hr/dostava.html.

13.5. Naručena roba dostavlja se u što kraćem vremenskom periodu. Prosječno vrijeme dostave svakog proizvoda izraženo je u radnim danima, navedeno je u značajkama proizvoda te počinje teći od dana kada Kupac zaprimi e-mail da je narudžba provedena.

13.6. Dostava je moguća na području Republike Hrvatske, uključujući i sve otoke povezane mostom, te Rab, Cres, Lošinj, Hvar, Brač, Korčulu, Pašman i Ugljan. Za sve ostale otoke moguća je dostava u trajektnu luku ili najbližu pristupnu točku na kopnu.

13.7. Prodavatelj je dužan dostaviti naručenu robu na adresu unutar Republike Hrvatske, koju je Kupac naveo u narudžbi Kupca poslane putem Internet stranice https://www.namjestaj.hr/ (ili naručene putem e-maila [email protected] ili pozivom na broj 01 8000 383). Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt. Ukoliko prilaz do objekta nije slobodan, dostava se vrši do najbliže točke na kojoj je istovar moguć. Naručena roba ne nosi se do gornjih katova, osim ako je Kupac takvu uslugu prijevoza unaprijed naručio i ako je Prodavatelj potvrdio da može pružiti takvu uslugu dostave na navedenoj ruti i lokaciji Kupca.

13.8. Kupac osobno preuzima robu koja mu je isporučena, a ako Kupac nije u mogućnosti osobno preuzeti robu na adresi koju je naznačio za adresu dostave, a robu preuzme druga osoba na naznačenoj adresi dostave, Prodavatelj ne odgovara za dostavu robe pogrešnoj osobi.

13.9. Roba se isporučuje nesastavljena u pakiranju proizvođača koje sadrže upute za montažu te potrebne priključke osigurane od strane proizvođača.

13.10. Ako Kupac želi samostalno preuzeti robu, isto je moguće tek kad Prodavatelj primi takav zahtjev od Kupca. Nakon zaprimljenog zahtjeva, Prodavatelj će obavijestiti Kupca o adresi na kojoj može preuzeti robu. Ako Kupac ne preuzme robu u roku od 2 tjedna od obavijesti Prodavatelja da je roba spremna za preuzimanje, Prodavatelj zadržava pravo otkazati narudžbu Kupca te mu vratiti novčana sredstva u slučaju da je Kupac obavio plaćanje unaprijed. Za samostalno preuzimanje robe, zaposleniku u skladištu potrebno je pokazati važeći osobni identifikacijski dokument koji odgovara podacima navedenim u narudžbi. Kupac tijekom narudžbe može ovlastiti i drugu osobu koja može preuzeti robu u ime Kupca, pri čemu ta osoba mora zaposleniku u skladištu pokazati svoj osobni identifikacijski dokument kako bi isti identificirao da je ona ta koju je Kupac ovlastio na preuzimanje robe.

13.11. Vrijeme potrebno za isporuku robe Kupcu navedeno je na stranici proizvoda kada Kupac naručuje od Prodavatelja, no to vrijeme je promjenjivo u slučaju da proizvođač nema raspoloživu robu za isporuku u svome skladištu. Ako dođe do toga, Prodavatelj će u najkraćem roku obavijestiti Kupca o manjku robe ili dužem trajanju isporuke robe. Prodavatelj ne odgovara za kašnjenja isporuke koja ne ovisi o njegovim radnjama kao Prodavatelja.

13.12. Prodavatelj ne odgovara za produljeno vrijeme isporuke ako je dostava bila odgođena zbog krivnje ili uvjeta od strane Kupca.

13.13. Proizvod se smatra dostavljenim kada Kupac ili od Kupca ovlaštena osoba parafira pisanu potvrdu o preuzimanju, te istu preda dostavnoj službi.

13.14. Kupac je dužan pregledati pakete prilikom isporuke robe u slučaju bilo kakvih vidljivih transportnih oštećenja te je dužan potpisati dokument o potvrdi isporuke. Ako Kupac primijeti bilo kakva vidljiva transportna oštećenja ili da nedostaju određene stavke, dužan je to naznačiti u dokumentu o potvrdi isporuke. Ako Kupac u dokumentu o potvrdi isporuke potpiše da je ista uredna, Prodavatelj neće biti odgovoran za bilo kakva vidljiva transportna oštećenja koja su mogla biti vidljiva prilikom isporuke robe, a prije raspakiravanja robe.

13.15. Ukoliko isporuka kupljene robe nije moguća na adresi koju je Kupac naznačio zbog toga što se Kupac u dogovorenom terminu ne nalazi na naznačenoj adresi, Prodavatelj će kontaktirati Kupca te dogovoriti vrijeme sljedeće isporuke. Ako Kupac opet, nakon ponovljene isporuke robe, bude nedostupan, Prodavatelj će otkazati narudžbu te će Kupcu vratiti uplatu ako je izvršio plaćanje unaprijed.

13.16 Ne odgovaramo ni za kakav gubitak ili štetu koja se ne može predvidjeti. Gubitak ili šteta je predvidiva ako je ona očita posljedica našeg prekršaja ili ako je mi ili Vi predvidimo u trenutku objavljivanja odluke na web mjestu.

13.17. Nećemo biti odgovorni za bilo kakve propuste ili kašnjenja u provedbi bilo čega od naših obveza prema ovim odredbama i uvjetima uzrokovanih od bilo kakvog čina ili događaja izvan naše razumne kontrole, uključujući, bez ograničenja, štrajkove ili druge industrijske akcije od strane trećih osoba, javne nerede, pobune, kuge, terorističke napade ili prijetnje terorističkih napada, rat (bio proglašen ili ne) ili prijetnje ili pripreme za rat, požar, eksploziju, oluju, poplavu, potres, klizanje tla, epidemije i druge prirodne nepogode, gubitak javne ili privatne telekomunikacijske mreže ili zbog nemogućnosti korištenja željeznice, pomorskog prometa, zrakoplova, motornog prometa ili drugih sredstava javnog ili privatnog prijevoza.

 

Ponude/Kodovi za popust

14.1. S vremena na vrijeme možemo ponuditi promocije i/ili kodove za popust ("Ponude"). Takve ponude vrijede samo za razdoblje navedeno u vezi s takvom ponudom i sve dok je proizvod na skladištu, te pod navedenim uvjetima povezanim s Ponudom. Ponude se ne mogu kombinirati s drugim popustima osim ako isto nije izričito navedeno na web stranici.

14.2 Za aktiviranje Ponude/koda za popust trebat ćete ispuniti kod za popust ili na drugi način poduzeti potrebne mjere za aktiviranje ponude koju želite iskoristiti prije dovršetka kupnje. Ako vratite proizvode, to može značiti da više ne ispunjavate posebne uvjete koji se odnose na Ponudu.

 

Povrat i zamjene

15.1. Kupac koji je svoju kupovinu ostvario na daljinu, odnosno putem interneta, ima zakonsko pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana, bez navođenja razloga. Rok za jednostrani raskid ugovora iznosi 14 dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

15.2. Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti društvo FURNITURE1 d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, elektroničkom poštom ili sl., u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, ili adresu elektroničke pošte, Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete pronaći ovdje: https://www.namjestaj.hr/prigovori-jamstvo-i-povrat-robe.html#obrazac_za_reklamaciju.

15.3. Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora u slučajevima kada je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču te ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave.

15.4. Unutar navedenog roka od 14 dana za jednostrani raskid ugovora, Kupac može rukovati robom samo u onoj mjeri koja je potrebna za utvrđivanje njegove prirode, obilježja i funkcionalnosti. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. O takvom odbitku odlučuje se usporedbom vrijednosti proizvoda pri povratu u usporedbi s izvornom vrijednošću u trenutku kupnje. Kupac je dužan vratiti nekorištene proizvode u izvornom stanju i, ako je moguće, u pripadajućoj ambalaži kako bi ostvario puni povrat novca.

15.5. Kupac mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor. Smatra se da je Kupac izvršio svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka navedenog roka pošalje robu ili je preda Prodavatelju odnosno osobi koju je Prodavatelj ovlastio da primi robu.

15.6. Pored zakonskog prava potrošača na jednostrani raskid ugovora unutar 14 dana, Kupac ima dodatno pravo na povrat proizvoda unutar 365 dana, bez objašnjenja, uz predočenje originalnog računa i pod određenim uvjetima kako slijedi:

 • - Kupac o povratu Prodavatelja mora obavijestiti unutar roka od 365 dana;
 • - Vraćeni predmet mora biti u izvornom pakiranju (moguće je odlijepiti zaštitnu traku na kutiji kako bi se provjerio namještaj);
 • - Vraćeni predmet ne smije biti prethodno sastavljen (osim u slučaju oštećenja ili neispravnosti);
 • - Proizvod mora biti netaknut;
 • - Roba nije prethodno upotrebljavana (netaknute su naljepnice i zaštitne folije);
 • - Ova se stavka ne primjenjuje u slučaju da je proizvod neispravan;
 • - Vraćeni predmet mora biti u istom stanju kao što je zaprimljen.

15.6. Troškove standardne dostave/povrata robe snosi Prodavatelj, dok dodatne troškove dostave kao rezultat odabira skuplje opcije dostave od strane Kupca, snosi sam Kupac. Povrat robe vrši se u 14 radnih dana.

15.7. Prodavatelj će vratiti Kupcu novac najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Prodavatelj zaprimio obavijest o odluci Kupca da raskida ugovor.

15.8. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste izvršili uplatu, osim u slučaju plaćanja pouzećem, kada će novac biti vraćen na bankovni račun koji navedete kao račun za povrat sredstava.

15.9. Povrat zbog materijalnih nedostataka proizvoda sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima: Kod potrošačkih ugovora potrošač kao Kupac nije obvezan pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je obvezan obavijestiti Prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak, a najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na potrošača (u pravilu, trenutak predaje stvari potrošaču). Za nedostatke koji se pokažu nakon proteka roka od dvije godine od predaje stvari Prodavatelj odgovara ako mu je taj nedostatak bio poznat ili mu nije mogao ostati nepoznat. Za nedostatak koji se pojavi u roku od šest mjeseci od prijelaza rizika na potrošača pretpostavlja se da je postojao u vrijeme prijelaza rizika na potrošača osim ako Prodavatelj ne dokaže suprotno ili suprotno proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka. Ako se nedostatak pojavi nakon proteka roka od šest mjeseci od prijelaza rizika na potrošača, potrošač treba dokazati da je nedostatak postojao u vrijeme prijelaza rizika na potrošača. U obavijesti o nedostatku stvari Kupac nije dužan potanje opisati nedostatak i pozvati Prodavatelja da pregleda stvar. Ako obavijest o nedostatku koju je Kupac pravodobno poslao Prodavatelju preporučenim pismom, brzojavom, telefaksom ili na neki drugi pouzdan način, zakasni ili uopće ne stigne Prodavatelju, smatra se da je Kupac ispunio svoju obvezu da obavijesti Prodavatelja. Kupac koji je pravodobno i uredno obavijestio Prodavatelja o nedostatku ovlašten je:


 1. zahtijevati od Prodavatelja uklanjanje nedostatka,
 2. zahtijevati od Prodavatelja predaju druge stvari bez nedostatka,
 3. zahtijevati razmjerno sniženje cijene,
 4. izjaviti da raskida ugovor, a sve u skladu s odredbama Zakona o obveznim odnosima.

 

Plaćanje

16.1. Opcije plaćanja ovise o raspoloživosti, ovisno o Vašoj lokaciji:

16.1.1. Bankovni prijenos;

16.1.2. Gotovina po pouzeću;

16.1.3. Kreditna ili debitna kartica po pouzeću;

16.1.4. Mobilnim načinima plaćanja.

Plaćanje unaprijed nije potrebno! Narudžbu možete platiti prilikom dostave. Ovisno o načinu plaćanja, račun i dostavnicu možete zaprimiti prilikom isporuke ili e-mailom na adresu koju ste naveli prilikom slanja narudžbe kroz 1 radni dan. Više informacija o načinu plaćanja pročitajte ovdje.

 

Prava intelektualnog vlasništva

17.1. Vlasnici smo svih intelektualnih vlasništva na web stranicama, uključujući dizajn, zaštitne znakove, logotipe i autorska prava web stranice i tih prava, koja su prikazana u / na sadržaju oglasa ili su dostupni za kupnju preko web stranice. Svaki od dobavljača je vlasnik ili licencor svih relevantnih prava intelektualnog vlasništva koja se odnose na proizvode prikazane u njihovo ime na web stranici. Slažete se da nećete kopirati (u cijelosti ili djelomično, u bilo kojem mediju), prilagođavati, mijenjati ili komercijalno iskorištavati bilo koji od ovih prava intelektualnog vlasništva ili postojeće ili koji se odnose na web stranicu bilo kojeg proizvoda ili drugih prava koja nam pripadaju ili bilo kojem od obavljača ili njihovih davatelja licence.

17.2. Ako nam ne uspije da ustrajemo na tome da obavite sve svoje obveze prema ovim odredbama i uvjetima, ili ako se ne provedu svoja prava protiv vas, ili ako pri tom zakasne, to neće značiti da smo se odrekli svojih prava protiv vas, te ne znači da se neće postupiti u skladu s tim obvezama.

 

Jamstvo

18.1. Namjestaj.hr podržava sva jamstva proizvođača za koja vrijede sljedeći uvjeti. Garancija vrijedi u roku od dvije godine od prvotnog datuma primitka robe. Namjestaj.hr može zamijeniti ili vratiti namještaj po vlastitoj odluci.

18.2. Ukoliko je namještaj kupljen sa sekcije: Outlet, isti nije moguće zamijeniti već isključivo izvršiti povrat robe uz puni povrat novca.

18.3. U svrhu ostvarivanja prava na garanciju potreban je originalan račun kao dokaz kupovine.

18.4. Kupac je obvezan obavijestiti FURNITURE1 d.o.o. o postojanju vidljivih nedostataka u roku od 2 mjeseca od dana od kada je otkrio nedostatak, a najkasnije u roku od 2 godine od prijelaza rizika na Kupca, odnosno od dana uredno izvršene dostave robe.

18.5. Prodavatelj će pregledati proizvod i odlučiti o ostvarivanju prava iz jamstva. Ako je moguće ostvariti prava iz jamstva, društvo FURNITURE1 d.o.o. će po vlastitom nahođenju odlučiti o prikladnoj zamjeni drugim, istim ili sličnim proizvodom ili o popravku neispravnog proizvoda. U slučaju popravka, odnosno zamjene drugim, istim ili sličnim proizvodom, društvo FURNITURE1 d.o.o. će snositi troškove.

 

Prigovori

19.1. Kupac ima pravo pisanog prigovora putem pošte ili elektroničke pošte.

19.2. Prodavatelj je dužan u pisanom obliku putem pošte, elektroničke pošte ili na drugi način odgovoriti na prigovore u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora jasno se izjašnjavajući prihvaća li osnovanost prigovora potrošača.

 

Rješavanje sporova

20.1. Ovi Uvjeti uređuju se odredbama Republike Hrvatske, te sve sporove, zahtjeve ili prijepore koji nastanu iz ovih Uvjeta ili se odnose na njih rješavaju nadležni sudovi u Republici Hrvatskoj.

20.2. Sporovi sukladno Uredbi 524/2013 o online rješavanju potrošačkih sporova, sporovi vezani uz internetsku kupovinu mogu riješiti putem ODR platforme kojoj je moguće pristupiti na stranici: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR.

20.3. U slučaju problema tijekom internetske kupovine unutar EU-a (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.), prigovor je moguće podnijeti na gornjoj poveznici, no kupac se uvijek prvo može obratiti FURNITURE1 d.o.o. kako bismo dogovorom i mirnim putem nastali problem riješili u što kraćem roku.