Kategorije

Prigovori, jamstvo i povrat robe

Upute za podnošenje prigovora

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/2014), prigovor možete poslati putem elektroničke pošte na:[email protected] ili pisanim putem na:

Furniture1 d.o.o.,
Prosinačka ulica 3, 10431 Kerestinec (Grad Sveta Nedelja).

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, na prigovor ćemo vam odgovoriti na isti način kojim je prigovor nama upućen i to u roku od 15 dana od primitka prigovora. U suprotnom se Kupac može obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.

Uvjeti za povrat nekorištene robe (pravo na jednostrani raskid ugovora)

1. Imate pravo u roku od 14 dana od dana dostave proizvoda kupljenog na daljinu jednostrano raskinuti ugovor bez navođenja razloga.

2. Kako biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, molimo vas da nas obavijestite o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom na: [email protected] u kojoj ćete navesti ime i prezime osobe na koju glasi narudžba, kontakt broj telefona, broj narudžbe te broj računa na koji je potrebno vratiti novac, a možete se koristiti i obracem za jednostrani raskid ugovora.

3. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana sklapanja ugovora, tj. od dana kada je roba koja čini predmet ugovora predana u posjed potrošaća.

4. Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete pronaći na poveznici: „Obrazac za jednostrani raskid ugovora

5. Povrat robe vršimo u potpunosti o svojem vlastitom trošku našom dostavnom službom.

6. Rok za povrat robe od trenutka raskidanja ugovora je 10 radnih dana, osim u slučaju da je usmeno dogovoreno drugačije. Kontaktirat ćemo vas dan prije prikupa kako bismo vas obavijestili o okvirnom terminu.

7. Povrat novca vrši se isključivo na bankovni račun klijenta u ime vraćanja robe. Ako je narudžba glasila na tvrtku, povrat sredstava vršimo isključivo na račun navedene tvrtke. Povrat novca i robe vrši se isključivo poštujući zakone Republike Hrvatske. Povrat novca vršimo u roku od 2 dana od trenutka raskida ugovora.

Odgovornost za materijalne nedostatke

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422).

Reklamacije

U slučaju bilo kakvih nepravilnosti ili oštećenja, slike istih možete nam poslati putem e-pošte na: [email protected] kako bismo u što kraćem roku utvrdili gdje je točno nepravilnost i poduzeli daljnje korake u otklanjanju iste. Oštećene dijelove ćemo zamijeniti ispravnima ili izvršiti povrat novaca i robe u roku od 2 radna dana. U slučaju bilo kakvih upita ili nejasnoća, možete nas kontaktirati na broj naše službe za korisnike: 01 8000 383 svakim radnim danom od 08:00 – 17:00 sati.

24 mjeseca jamstva kvalitete

Svaki proizvod s web-lokacije Namjestaj.hr ima vlastitu deklaraciju s općim značajkama opisanima u stavkama. Uz deklaraciju, dobivate i jamstvo proizvođača, uvjete upotrebe, druge uvjete i odredbe te opise dobara. Prilikom kupnje bilo kojeg proizvoda, preporučujemo vam da iste pregledate.

 • Uvjeti valjanosti jamstva:
 • - Proizvod se obavezno mora složiti prateći upute za instalaciju namještaja;
 • - Proizvod se smije koristiti isključivo u svrhe za koje je namijenjen, te treba biti održavan u skladu s pravilima zaštite;
 • - Jamstvo se odnosi na proizvodne ili dostavne nedostatke u kvaliteti proizvoda.
 • Kupac gubi pravo na jamstvo u sljedećim slučajevima:
 • - Nisu poštovane upute za instalaciju i proizvod nije održavan u skladu s pravilima zaštite;
 • - Roba je oštećena krivnjom kupca;
 • - Namještaj je oštećen uslijed djelovanja više sile.

U slučaju reklamacije, mogu biti potrebne dodatne informacije s pakiranja proizvoda, stoga preporučujemo da ne bacate originalnu ambalažu dok se namještaj ne sastavi.

Ako je namještaj kupljen sa sekcije Rasprodaja, isti nije moguće zamijeniti, već isključivo izvršiti povrat robe uz puni povrat novaca.

U slučaju da primijetite nepravilnosti namještaja u upotrebi, molimo vas da obavijestite osobe za kontakt navedene na stranici Namjestaj.hr. Ako su iste primijećene tijekom jamstvenog roka, a ulaze u kvantitativne ili kvalitativne neusklađenosti definirane jamstvom, Namjestaj.hr se obavezuje da će ispraviti/zamijeniti ili kompenzirati proizvod o vlastitom trošku. U slučaju proizvodnog nedostatka, tvrtka Namjestaj.hr obavezala se otkloniti isti u roku od 15-45 dana od trenutka prijave.U slučaju kupnje predmeta koji ima proizvodni nedostatak, imate pravo isti vratiti u roku od 24 mjeseca od datuma isporuke na kućnu adresu. Može se napraviti i zamjena za jednaku, ali ispravnu robu.

Besplatan povrat robe u roku od godinu dana

Za razliku od brojnih konvencionalnih trgovina, ako niste 100 % zadovoljni kvalitetom proizvoda, isti možete besplatno vratiti u roku godine dana ako su ispoštovani sljedeći uvjeti:

 • - Vraćeni predmet mora biti u izvornom pakiranju (moguće je odlijepiti zaštitnu traku na kutiji kako bi se provjerio namještaj);
 • - Vraćeni predmet ne smije biti prethodno sastavljen (osim u slučaju oštećenja ili neispravnosti);
 • - Proizvod mora biti netaknut;
 • - Roba nije prethodno upotrebljavana (netaknute su naljepnice i zaštitne folije);
 • - Ova se stavka ne primjenjuje u slučaju da je proizvod neispravan;
 • - Vraćeni predmet mora biti u istom stanju kao što je zaprimljen;
 • - Prikup robe vrši se isključivo na zadnjoj točki do koje je moguće doći dostavnim vozilom.

Rok u kojem vršimo povrat robe i novca je 2 radna dana od trenutka reklamacije, osim u slučaju da je drugačije dogovoreno.

Povrat novca vrši se isključivo na bankovni račun klijenta u ime vraćanja robe. Sve druge vrste plaćenih usluga su bespovratne (dostava robe na određeni kat, pomoć pri slaganju namještaja i sl.). Povrat novaca i robe vrši se isključivo poštujući zakone Republike Hrvatske. Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke, a regulirana je zakonom o obaveznim odnosima.

Primjedbe

Ako niste zadovoljni kvalitetom proizvoda ili usluge intrnetskog dućana Namjestaj.hr, o istome obavijestite upravu putem adrese e-pošte [email protected]. Ako niste zadovoljni zaprimljenim odgovorom na vaš pisani zahtjev / pritužbu na proizvode kupljene putem internetskog dućana Namjestaj.hr, možete poslati obrazac europskoj mreži za rješavanje sporova na adresi http://ec.europa.eu/odr/ istodobno obavještavajući upravu Namjestaj.hr.

Obrazac za reklamaciju

 • Podaci navedeni u obrascu moraju odgovarati podacima osobe na koju glasi narudžba

 

Broj narudžbe možete pronaći u e-mailu kojeg ste zaprimili prilikom naručivanja.

Ukoliko je namještaj ili njegova ambalaža oštećena, priložite fotografiju s vidljivim oštećenjima. Ukoliko neki dio nedostaje, označite potrebni element u uputama za sastavljanje namještaja kao što je prikazano u ovom primjeru. Također potrebno je priložiti fotografije svih naljepnica na pakiranju.

Ova je stranica zaštićena s reCAPTCHA i primjenjuju se Google pravila o privatnosti i Google uvjeti o pružanju usluge.